2015. január 6., kedd

Téli esküvő







Őszintén nem tudom, hogy a saját esküvőmet miért nem télre időzítettem... Valahogy eszembe se jutott. Itt, Magyarországon annyira nem elterjedt, hogy fel sem merült a kérdés, pedig...sőt! Ha igazán különleges esküvőt szeretnél, szerintem a téli esküvőnél nincs is jobb.



NagyVillám Étterem - Visegrád - Télen



Amerikában még nyáron is szerveznek téli hangulatú esküvőket műhóval :D Tök vicces lehet.. meg a pénzösszeg is, amit kifizetnek érte :)



Szóval, itthon nem igazán preferálják a téli esküvőket. Szerintem ez a dekorosok hülyesége amúgy. Ráfogják, hogy akkor drágább a virág...persze..nehezebb dekorálni, mert fantázia is kell.

Szóval néhány ellenérv:
- oké, kevesebb a virág és drágább, mert külföldi - feltéve, ha tulipánt szeretnél
- hideg van
- összekoszolódhat a ruha

És? Ezen kívül? Akkor nézzük az érveket a téli esküvő mellett:
- olcsóbb a helyszín, mert kedvezményesen adják
- olcsóbb az étterem, mert akcióznak
- olcsóbb a ruha, mert akcióznak
- a virágokat más anyagokkal helyettesítheted fillérekből - pozsgások, páfrányok, fenyő, toboz, stb
- kandalló ropogása egyedülálló egy ilyen esküvőn
- forralt bort mindenki szereti
- havas táj lenyűgöző
- reggeli zúzmara lenyűgöző
- téli hónapokban melegebb az emberek szíve...;)

És még sorolhatnám, de akkor vegyük sorra.

Étterem/esküvőhelyszín télen
Télen az a tuti, hogy a legtöbb helyszín, legyen az étterem vagy más, kedvezményesen adják a menüket és a helyszínt is. A hotelek kivételek az ünnepek idején, mert ilyenkor is teltház van.
Viszont minden vendéglő, étterem, borospince abszolút foglalható.

1. Általában tutira lesz időpont, kevesen foglalnak
2. Legalább 30 % kedvezményre számíthatsz a fogásokból
3. Egyéb kedvezményeket is adnak, csak mert nem főszezonban házasodtok

Ami nagyon hangulatos és szép:
1. Hegyvidéki étterem - havas táj szinte garantált
2. Kandalló az étteremben - abszolút hangulatos
3. Ősfás helyszín - reggeli zúzmara fehérre festi majd őket

Dekoráció - filléres ötletek virágok helyett
Az a jó a téli dolgokban, hogy kötődik a karácsonyhoz. Karácsonyi díszeket pedig még a Tesco is árul pár száz forintért. Ha el tudsz rugaszkodni a virágoktól, akkor nagyon sok mindent tudsz ilyenekkel helyettesíteni.

Asztaldekoráció:
Természetes dekorból is lehet asztaldíszt készíteni. Ha előrelátó voltál nyáron, akkor beszerezted a gallyakat, fa hasábokat ( bár ezt télen is megteheted ) , mohát ( ami egyébként akár 1 évig is őrzi a színét ), tobozokat, stb.... Ezekből egy ragasztópisztoly és némi kézügyesség segítségével magad is készíthetsz díszeket.
Ami nagyon jó benne:
- olcsó
- nem kell barátnő hozzá, hogy kitegyék, mert egyszerű
- hangulatos és természetközeli

Nézzünk néhány példát:

Ceffa virág alkotása volt egy téli esküvőn az asztaldísz. A dekor 3 fa hasábból állt, aminek a közepébe fa gallyakat ( fehéret és barnát ) erősítettek/fúrtak. Rá jött némi moha, műhó és a fényfüzér ( elemes típusos ). Igazán hangulatos, egyszerű téli dekoráció. Gyakorlatilag fillérekből. Mindössze annyit kell tenned, hogy még a nyár folyamán, amikor könnyen lehet fához jutni, összegyűtög a megfelelő darabokat, mohát, gallyakat és tollat. Ősz folyamán pedig a tobozokat. FÁKAT NEM VÁGUNK KI!!! Tüzép telep vagy az erdőben már letört fákat és lehullott tobozokat lehet csak szedni! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy esküvő miatt nem bántjuk a természetet, ugye!?
(Helyszín: Nagyvillám étterem, Visegrád ).


Másik nagy ötlet a poharas-gömbös dekor, amit már korábban is mutattam. Szintén filléres megoldás és variálható bármivel, ami tetszik, bármilyen karácsonyi terméssel, díszekkel.




És a megunhatatlan gallyak, termések, melyekbe életet lehelhetsz némi festékszóróval:





























És a vendégajándék is olyan egyszerű és gyönyörű:



Szerintem, ami igazán kreatív és kiélheted magad, az a téli esküvő. Oké, előre kell gondolkodni. Ha nagyon ügyes vagy már tavasszal folyamatosan gyűjtöd be a kellékeket, terméseket.

December közeledtével megjelennek a csilli-villi hozzávalók is. Ezeket akkor érdemes beszerezni értelem szerűen. Viszont jó hír: a téli esküvőnél semmi sem giccses :D Vagy legalább csak annyira mint a karácsonyok. Így bátran játszadozhatsz arany színű dekorpapírral, csillogó kövekkel. Itt elszabadulhat a fantázia és ráadásul csak egyre kell figyelnek: lehetőleg maximum 2-3 színt használj!

Ha több színben gondolkozol, akkor az olyan lesz mint otthon a legtöbb karácsonyfa. Viszont mostanság az egységesség a trend. Kövesd ez a vonalat és igazán sikkes rendezvényt tudsz összedobni jóval kevesebb pénzből, mint amennyit egy nyári esküvőn elköltenél.

Oké, a ruhára vigyázni kell... :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérdésed van? Írj bátran!