2015. január 8., csütörtök

Esküvő Kiállítások




Minden évben van esküvő kiállítás. Budapesten két nagyobb ismert: A Kongresszusi központban január közepén, a Sportarénában pedig január végén szokták tartani.

Ha karácsonyra egy eljegyzést kaptál ajándékba, akkor valamelyik nagyobb kiállításra kötelező menni.

Egyetlen dolgot felejtesz el az eljegyzés kapcsán: átgondolni! Emiatt azonnal őrült menyasszonyként kezdesz viselkedni:

1. Oké, megkérték a kezed. Egyből, 1 nap alatt le akarod szervezni az egészet. Ez is oké. De mielőtt közlöd a családoddal, hogy Májusban mondod ki az igen, átgondoltad ennek az anyagi részét? Egy 60 fős esküvő is 1 milla körül mozog.

2. Mielőtt azonnal a dekorációval foglalkoznál és azonnal pillangókat vásárolnál össze, kérlek nézd át a blogom többi részét, legfőképpen a helyszín oldalt és gondold át a legnagyobb kérdést: mit fogtok enni és inni és mennyiből.




Az esküvő kiállítások persze meg adják alád a lovat, hogy teljesen őrülj meg, hogy mennyi sok szép dolog van rahedli pénzért.

Akkor most ülj le egy kicsit és gondold át a lehetőségeidet:
1. Mikor szeretnéd az esküvőt? Van rá keret?
2. Dekoráció szempontjából ( mert úgyis csak ez érdekel ) milyen évszak a megfelelőbb? Milyen virágok vannak akkor és mivel lehet spórolni?
3. Téli esküvőn gondolkoztál már? Olcsóbb és egyedibb...kreatív esküvőt hozhatsz össze.
4. Esküvő helyszínt néztél már? Ha nem , akkor erre viszont tökéletes a kiállítás...
5. Esküvői dekorációt oké, nézegess a kiállításon, de ne vegyél meg mindent, inkább csak ötleteket szerezz.



















Amennyiben már előrehaladottabb a dolog és nagyban a készülődés zajlik:
6. Ne felejts el anyakönyvvezetővel beszélni, időpontot foglalni
7. A kiállítások sok apróságot be tudsz szerezni, ami még hiányozhat.
8. Ha már menyasszonyi ruhát keresel, na akkor azonnal rohanj az egyik kiállításra!

Amit feltétlen az esküvő kiállításon tudsz beszerezni - és tedd is meg:

1. Ékszer - amennyiben bizsuban gondolkozol. Gyönyörű és nagy a választék, akciós áron. Feltétlen nézelődj, mert itt megtalálhatod a tökéletes kiegészítőket simán 10e Ft alatt.

2. Ruha - menyasszonyi ruhákat nézegetni tökéletes a kiállítás. A legtöbb szalon egy helyen az összes legjobb ruháikkal. Kötelező megnézni és próbálni is, ha van türelmed!

3. Esküvő Helyszín - ha még nincs, akkor itt találkozhatsz velük és ízelítőt kaphatsz. Ha már van, akkor legalább köszönni érdemes nekik, ha kint vannak :)


Amit NE az esküvő kiállításon szerezz be:

1. Esküvői Torta - ha szép tortát akarsz látni, na azt fogsz. kb 1500Ft/szelet. Ha ki tudsz ennyit fizetni, ám legyen. De ha nem, akkor inkább helyi, közeli cukrászda.

2. Cipő - méregdrága kategória, 30e Ft kb egy pár.

3. Köszönő ajándék - jesszus, tökre nincs jó áron a kiállításon. És egyébként is az elcsépelt mandulát akarod zacskóban? Biztos?

4. Meghívó - megint őrült pénzekért árulják. Ötletszerzésre jó, nézd meg, hogyan készült, majd csinálj otthon magad. Kb a kukában fog kikötni majdnem mindegyik.





Önmagában az esküvő kiállítás jó, csak alapvetően őrültként viselkedsz mostanában. Nyugodj le és gondold át logikusan a teendőket, keretösszeget, mit mennyiért és honnan tudsz beszerezni, illetve mire van egyáltalán ténylegesen szükséged :)

Esküvőt lehet kevés pénzből is szervezni, lehet kreatív, egyedi a DIY vagy csináld magad módszerekkel is. Természetesen minden nem lehet megoldani és sajnos így is kell rászánnod némi pénzt, de ha nem őrülsz bele az apróságokba, akkor kordában tudod tartani a számlát.

Jó nézelődést! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérdésed van? Írj bátran!