2014. június 5., csütörtök

Menyecske

Mi kell a szuperszexi menyecskének a férjén kívül? Minden, ami extra és különben soha nem venné fel máskor, de most muszáj megmutatni!!
Hagyjuk már az unalmas menyecskegöncöket! Oké, hagyományőrzés meg minden, de ha nem sátorban van a lagzi, akkor használd ki inkább az alkalmat és legyél a végzet asszonya. Ilyen tűzpiros extraságot úgysem hordunk minden nap, mert különben 1 férj helyett egyből lenne 100 jelentkező a feladatra. Nézzük, miből élünk.

CIPŐ - PIPŐ
Szuperszexi menyecske ismérve a tűzpiros cipellő. Tegnap sikerült a boltokban felkutatnom 2 extra példányt. Amit nagyon javaslok: cipőket nyáron kell beszerezni, mert csak akkor találsz normális piros és fehér választékot. Télen is van, de elég gyenge a felhozatal. Télen a csizmák mennek csak :(
CCC cipő - 6790 Ft, piros szatén, 3 cm platform

Humanic - 9.990 Ft, piros lakk, 2 cm platform talppal

Egyébként a Humanic idén először rendezte meg a Red Shoes Day akcióját. Annyi a lényeg, hogy Május elején kiválasztanak egy napot, amikor minden piros cipőre van 20% kedvezmény. Mivel ez egy globális kezdeményezés, évről évre bele tudtok ebbe az eseménybe futni.

A képeken a cipőket magam is láttam, elérhetőek az üzletben 36-40 méretekben! A CCC fazon kifutó termék, tessék sietni!

FONTOS:
Szatén cipőt azért ajánlják esküvőre, mert az a legkényelmesebb. A bőr, műbőr, műanyag cipőkbe könnyen beleizzad a láb és akkor feldörzsölheti. Télen vagy hűvösebb időben a harisnyával ( nylon) annyira nem vészes, de nyáron mindenképp a szatén cipőket javasolnám. Kínain is rengeteg szatén fazon van nyáron, ott is lehet csemegézni, de csak kényelmeset vegyetek!
Vegyetek mindenképp egy piros váltócipőt is, esetleg valami szebb fazonú papucsot, amire tudtok váltani, ha már nagyon kínlódtok a magassarkúban. Ez kb 2-4000 forintos kiadást jelent, de nagyon fogtok érte szeretni. ..Vagy marad a mezítláb :D


Pergős piros - szalonok, kínai
MENYECSKERUHA - VÖRÖS DÉMON
Ez durva kör lesz. Nehezebb mint a menyasszonyi ruha mizéria. Miért? Mert a szalonok egy normális képet sem tudnak feltölteni a menyecskeruha kollekcióról..ha egyáltalán van olyan. Nem értem, hogy miért nem foglalkoznak vele jobban. Ez úgy néz ki, hogy ha béreled a menyaruhát, akkor a menyecskét ajándékba kapod tőlük. Egy-egy szalonban kb 5 db a választék. Ami meglepő, hogy ki lehet fogni viszont a szexis darabokat, amik modernek is. Persze a hagyománykedvelők itt előnyben vannak, mert mindenhol van magyaros menyecskeruha..

Nézzük a stílusokat és hogy ezeket hol tudjátok beszerezni.




Újragondolt - tervezők, Meska
 
 
 
Elegáns, kevésbé piros - divatüzletek, kosztümös
Tudom, utáltok, hogy nem tudok igazi képeket megosztani, csak interneteseket...de ha egyszer nem töltik fel...Ja és amik a honlapon vannak? Felejtsd el! Csak nem gondolod, hogy a szalonosok majd odafigyelnek a megfelelő internetes tájékoztatásra? Basznak! Amit a honlapon látsz, az többnyire marhára nincs a szalonban. Tisztelet  nagyobb és híresebb üzleteknek, de egy kezem meg tudom számolni és nem is az olcsó kategóriába esnek. Szóval sajnos ezzel egyedül maradsz. Lehet lábat koptatni és nézni a felhozatalt. Aki bérlésen töri a fejét, az ne agyaljon rajta túl sokat, mert úgyis adnak megfelelő piros ruhát. Aki varrat, vagy vásárol, mindenképp nézzen utána, próbálja stb!
Az internetes vásárlást itt sem ajánlom: nem olyan az anyaga, nem olyan a színe, nem úgy áll, rossz minőség, problémás visszacserélés, amit nem is szeretnek annyira a webáruházak ( nyilván, mert külföldről ők is megrendelik neked és az nekik mínusza megy nagyon, ha visszaviszed ), stb.







HASZNÁLT CUCCOK
Az interneten rengeteg menyasszony dönt úgy, hogy eladja az egyszer használatos-vagy éppen egyszer sem használt- cipőjét, ruháját. Érdemes böngészni az apróhirdetések között. Én anno így szeretem be egy itthon kb 30.000 Ft értékű olasz szatén cipellőt potom 10.000 Forintért. Az esküvőn egyszer volt rajtam a fotózáson és a nagy nap után tovább is adtam rajta. Így ez lehet egy befektetés is. A lényeg, hogy alkudjatok, de csak az áron, a saját elképzeléseiteket ne változtassátok meg! Ha valamiért nem tetszik az adott darab, inkább ne vedd meg, mert csak megbánod.
Néhány, szerintem jó ajánlat, amit egy kellően szexi cipővel feldobva már szuper szexi menyecske leszel. Nézelődjetek a Jófogáson és az aprók között!







AMIT AJÁNLOK
  1. Szerintem a pergős fazon tuti, de a féloldalas is nagy sláger tavaly óta. 
  2. Menyecskeruhát a menyaruhával együtt nézegess, így pár körrel kevesebb lesz.
  3. Válassz hozzá dögös cipőt! Ha szimpla is a ruha, a cipővel összhatásban nagyon szexi lesz!
  4. Használd a fantáziád! Ha egy sima egyenesvonalú ruhát kapsz, de félre lehet kötni és így egy latin díva lehetsz benne, akkor kérd meg a bérbeadód vagy varrónőt, hogy alakítsa át. Simán benne lesz!
  5. Merj merész lenni és eltérni a szokásoktól. Hadd essen le az álla minden pasinak, hogy ki ment férjhez!  Egyszer lehetünk nagyon durván a végzet asszonyai. Használd ki!
  6. Mindenképpen nyáron nézelődj! Ha beleszeretsz egy ruhába, vedd meg! Ha egyik sem az igazi és bérelsz, akkor csak késő télen ( február-március környékén) foglalj.
BÉRLÉSRŐL - MIKOR ÉRDEMES FOGLALNI?
Ez az abszolút téveszme a piacon, hogy foglald le a ruhád 1 évvel korábban. Nos, ha egy Vera Wang ruhában akarsz tündökölni, akkor valóban, és annyira beleszerettél, hogy el sem tudod engedni. Viszont, ha ennél olcsóbb kategóriában nézelődsz és a bérlési kereted max 130. ezer, akkor eszed ágában se jusson 1 évre, de még fél évre előre se foglalni! Ez csak a szalonosok hülyesége, hogy meglegyen előre a bevétel. Gondolj bele, mi történik a ruhával 1 év alatt, amit bérbe adnak:
- gyűrődik
- megfakul
- 30x átalakítják, stb

A végén nem is úgy fog állni, ahogy azt te próbáltad! És ne félj attól, hogy nem lesz szép ruha...Ugyan már. Nézed a TLC-n a Mondj igent a ruhára! műsort, ugye? Persze, hogy nézed! Mennyi ruhára mondod azt, hogy ezt felvennéd? Majdnem minden másodikra! Na ez lesz a saját ruháiddal is. Minden második szép...

Tények, amiket tudnod kell:
- új kollekció érkezik minden: tavasszal és ősszel, de sok szalon nyáron is új ruhákat hoz!
- a kollekciók nem térnek annyira el egymástól
- minden kollekcióban van átfedés, nagyon hasonló vagy ugyanolyan ruha

Ergó, ha Májusban van az esküvőd, akkor max februárban, de inkább márciusban foglalj, mert akkor az új fazonok közt tudsz válogatni és vélhetően nem alakítják át 50x! Ha Augusztusban, akkor max Májusban nézd ki a ruhát. Előbb totál felesleges!

Létezik első felvételes foglalás is. Kisebb szalonokban még nem bevezetett szokás, de szerintem csak pénz kérdése. Ha tudsz erre szánni plusz 10-20.ezer forintot, akkor érdemes próbálkozni. Ez annyit jelent, hogy te viselheted először a ruhát, addig másnak nem adják bérbe és nem alakítják át, csak neked.

Más a tészta, ha varratod! Ahhoz kell az idő! Mindenképp egyeztess a kiszemelt varrónővel legalább 1 évvel korábban, hogy tudd, mennyire foglalkoztatott, de a legtöbbjüknek elég a fél év a varrásra. A vásárolt ruhával is hasonló a helyzet, mert akkor vagy megrendelik és a szállítás az idő, vagy a varrás szintén. Ennél tényleg jobb előbb.



3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon tetszik a blogod, köszönet érte!
    Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményed a külföldről hozatott esküvői ruháról?
    Tudod én nem szeretnék olyan habos-babos ruhákat, ami mindenütt kapható, egy lazán eső típusút szeretnék, amivel viszont tele van az amerikai piac. Kinéztem egyet konkrétan, amit elvileg Kecskeméten lehet venni vagy bérelni (ezt még nem tudom, most kérdeztem meg, mennyi), ha összehasonlításban azt látom, hogy külföldről megrendelve olcsóbb, lehet, hogy egy próba után inkább rendelnék... de fele annyiért még szebbeket lehet rendelni. Vajon mit kap az ember?

    Köszi,
    Angi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Angi,
      Örülök, hogy hasznosnak találod a blogot :)
      Őszintén szólva nincs jó véleményem a külföldi ruhákról:( A legtöbb kínából érkezik és csak halvány utánzata annak, amit a képen látsz. Viszont! Láttam már olyat, aki rendelt és még szebb is volt mint a képeken. Csipkeruha volt, Fénylaboros Írisz ruhája. Az ő blogukon még fent is van, nézd meg, egy kis útmutatót is írt a témában:

      http://eskuvo-fotos.com/menyasszonyi-ruha-valasztas-2-menyasszonyi-ruha-kolcsonzes/

      Ezen kívül csak csalódásokkal találkoztam.

      Én azt javasolnám, hogy vedd nyakadba a várost és menj el ruhaszalonokba. A szalonok többsége is külföldi oldalakról rendel, így elég nagy a valószínűsége, hogy találsz olyan ruhát, amit a neten is kinéztél, csak a hazai kölcsönző honlapján nincs feltüntetve. Próbáld fel, nézd meg az anyagát, hogy egyáltalán hogy áll, tényleg a te stílusod, stb. Ha beleszerettél, akkor pedig megrendelheted külföldről is, mert nagyobb a valószínűsége, hogy olyat kapsz.

      Viszont azzal tisztában kell lenned, hogy ha nem jó a méret, akkor kelleni fog egy jó varrónő, aki átalakítja.
      Erről szerintem rendelés előtt gondoskodj, mert különben ott fogsz sírva állni a nem passzolós ruhával :)

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! :)

      Törlés

Kérdésed van? Írj bátran!